Emne: Bibelens kvinder - forbilleder eller modbilleder?

Arrangør: Randers Folkeuniversitet
Kirsten Nielsen

Kirsten Nielsen vil i sit foredrag fortælle om synet på Eva som Adams hjælper og om syndefaldets konsekvenser for synet på kvinder. Hun vil vise, hvordan de gammeltestamentelige love angående kvinder umiddelbart virker kvindeundertrykkende, men måske alligevel stadig er relevante at diskutere. Vi skal se nærmere på kvindens rolle i forhold til familie og slægt ud fra fortællingerne om Sara, Rebekka, Lea, Rakel og Tamar og ud fra Salomos Højsang. Bag hele fredraget ligger det spørgsmål, om vi stadig kan have udbytte af at høre om disse kvinder, og om de kan være med til at give os brugbare visioner om en menneskeværdig fremtid?
Sct. Clemens Højskoleforening.
 
Holdnr.:
Tidspunkt: Dato: onsdag den 10. januar 2018 / kl. 10.30 - 13.30
Adresse: Clemenshuset, Parkboulevarden 15, 8920 Randers NV
Pris: Kr. 70 kr. .-
Tilmelding: Ingen

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser!

Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august.

Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.

Tilmeld dig Københavns forårsprogram

Folkeuniversitetet i København


Hjerneforskning, kalkmalerier, Beethovens klaversonater og danmarkshistorie. Det er blot nogle få af de mange emner, du kan fordybe dig i til foråret, når vi blænder op for et nyt semester på Folkeuniversitetet i København.

Tilmeldingen er åben!