Ny viden om brug af tospand i yngre bronzealder – hesteudstyr og metalsager i et bronzealderdepotfra Bækkedal ved Gl. Skørping

Arrangør: Randers Folkeuniversitet
Torben Sarauw

I Efteråret 2014 fandt to detektorfolk en række bronzegenstande på en bakkeknold ved Gl. Skørping I Himmerland I et område, hvor der inden for en radius af ca. Otte km tidligere er fundet seks andre depotfund fra slutningen af bronzealderen.
Genstandene viste sig at stamme fra et nedgravet ca. 2.800 år gammelt bronzedepot, som bl.a. Indeholdt kvindesager, mandeudstyr og dele af et pragthoved- tøj til et hesteforspand. Flere af bronzegenstandene bl.a. Kindstænger og prydplader sad stadig I de bevarede læderremme, hvilket ikke er set før. Herved blev det muligt at rekonstruere dele af hovedtøjet til et tospand. Fundet sættes ind I en større nordvesteuropæisk sammenhæng, og vi skal høre om brug af heste I bronenzealderen.
Randersegnens Amatørarkæologer.
 
Holdnr.:
Tidspunkt: onsdag d. 22/11-2017 kl. 19
Adresse: Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers
Pris: Kr. 50.00 kr. for medlemmer o.-
Tilmelding: Senest mandag d. 20/11-2017

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser! Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august. Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.