De Dansk Vestindiske Øer - det tabte paradis

Arrangør: Randers Folkeuniversitet
Gunnar Steenberg, pensioneret lektor

Den 31. marts 2017 var det 100 år siden Danmark solgte Dansk Vestindien til USA. Jubilæet giver anledning til at se nærmere på den gamle, danske koloni. Under Christi-an 4. begyndte de danske erobringer af kolonier i den ny verden. Under Christian 5. startede den danske deltagelse i den atlantiske slavehandel, der overførte 12-15 mill slavegjorte negre fra Afrika til Amerika og Caribien. Slaveskibet FREDENSBORG’s sejlads på trekantruten 1767-68 belyser denne umenneskelige trafik. Foredraget belyser især Dansk Vestindien i kolonitiden ca. 1670 – 1917 med fokus især på slavetiden op til 1848 og det sidste slaveoprør netop 1848, som endte med at generalguvernør Peter von Scholten gav friheden til slaverne. Den sidste danskertid op til salget 1917 og de 100 år under USA som US Virgin Islands belyses i korthed. Foredraget ledsages af billeder, der bringer slaveskibene, slavehandelen, slaveriet på plantagerne og den paradisiske natur ganske tæt på tilhørerne.
Kristrup Højskoleforening
 
Holdnr.:
Tidspunkt: Tirsdag den 20. marts kl. 10.30 – 13.30
Adresse: Kristrup Sognegård, Ørneborgvej 5, 8960 Randers SØ
Pris: Kr. 80 kr. .-
Tilmelding: Ingen

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser! Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august. Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.