Landhåndværk og landhåndværkere

Arrangør: Randers Folkeuniversitet
Gudrun Gormsen, mag.art

Livet på landet har forandret sig meget i de seneste 50 år. Engang myldrede det af liv; her var mejeri og brugsforening, købmænd og mange forskellige håndværkere. Mange håndværkere forsynede landbruget. Smeden var uundværlig, men også hjulmageren og karetmageren lavede redskaber og vogne til bønderne. Bødkeren forsynede mejerierne med dritler og husholdningerne med spande, kar og bøtter. Bager og slagter forarbejdede landsprodukter til fødevarer. Tømrer, murer og maler tog sig af byggeri, mens skrædder, skomager og træskomager sørgede for tøj og sko til folk. Foredraget fortæller om landhåndværkerens arbejde gennem tiderne, og om hvordan landhåndværket har udviklet sig og forandret sig i takt med samfundets udvikling.
Arrangør: Slægts- og Egnshistorisk Forening Randers
 
Holdnr.:
Tidspunkt: Tirsdag den 24. oktober kl. 19.00 – 21.00
Adresse: Fritidscentret, lokale 8, 1. sal, Vestergade 15, 8900 Randers C
Pris: Kr. Gratis adgang .-
Tilmelding: Ingen

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser! Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august. Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.