Demokrati i Afrika, hvorfor er det så svært?

Arrangør: Randers Folkeuniversitet
Jørgen Elklit, professor

Fra begyndelsen af 1990’erne var der generelt stor tiltro til, at også mange af landene i Afrika syd for Sahara kunne blive demokratiske, hvis de bare fik opbygget de nødvendige politiske og administrative institutioner. Afviklingen af apartheid i Sydafrika blev i den sammenhæng set som et særligt vigtig begivenhed, og valget i 1994 af Nelson Mandela til det demokratiske Sydafrikas første præsident blev set som en nærmest ikonisk begivenhed. Men siden har problemerne vist sig at være mange, og nu spørger man, hvad forklaringen er på, at det går så trægt med demokratisering i Afrika. Professor Jørgen Elklit har været aktivt involveret i centrale dele af udviklingen i nogle af landene i Sydafrika, og det er udgangspunktet for hans foredrag.
Kristrup Højskoleforening
 
Holdnr.:
Tidspunkt: Tirsdag den 24. oktober 10.30 – 13.30
Adresse: Kristrup Sognegård, Ørneborgvej 5, 8960 Randers SØ
Pris: Kr. 80 kr. .-
Tilmelding: Ingen

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser! Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august. Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.