Billedforedrag om Gudenå-dalen i krig og fred

Arrangør: Randers Folkeuniversitet
Erik Hofmeister, vicedirektør Det Kgl. Bibliotek

Billedforedrag om Gudenå-dalen i to vidt forskellige perioder og to vidt forskellige måder at bruge åen på : I dag er der ikke mange synlige spor efter dem langs Gudenåen, men tænker man sig tilbage til middelalderen og senere kunne man langs det store vandløb støde påen række borge og slotte. Det var en urolig tid, hvor det handlede det om at forsvare sine nærmeste og sine værdier. Herremand, konge og bisp brugte Gudenåens vådområder som forsvarselementer, når de opførte deres borge. Også i Randers blev der bygget forsvarsanlæg og byen blev hjemsted for kongeslottet Dronningborg. Senere tider var præget af fred i landet, og Gudenå-området blev i 1900-tallet et spændende udflugtsmål for guldaldermalerne, der her i det imponerende landskab med den store å, søerne og skovene fandt motiver til deres landskabsmaleri.
Billedfordrag af cand.mag. Erik Hofmeister, der i 2012 udgav bogen "Gudenåens kulturhistorie" og i 2004 bogen "De ferske vandes Kulturhistorie.
Arrangør: Randers Amts Historiske Samfund
 
Holdnr.:
Tidspunkt: Tirsdag den 5. september kl. 19.00 – 21.00
Adresse: Helligåndshuset, 8900 Randers C
Pris: Kr. Gratis for medlemmer, 50 .-
Tilmelding: Ingen

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser! Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august. Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.