Luther opdateret med Løgstrups hjælp

Arrangør: Roskilde Folkeuniversitet
Ole Jensen, professor emeritus, dr.theol., Københavns Universitet

K.E. Løgstrup (d. 1981) er blevet kaldt den største danske tænker siden Grundtvig og Kierkegaard. Han var dybt påvirket af Luther. Det gælder hans tanker om ”den etiske fordring” og ”de suveræne livsytringer”, om skabelse og om frimodigt dagligt virke og meget mere. For hans kollega Johannes Sløk og andre teologer stod valget mellem absurdisme og kristendom. For Løgstrup giver altets mirakel, glæden, kærligheden, livslysten livet dets skabte me- ning. Men det modsiges af det
ondes virkelighed. Så er kristendommens betydning at give håb, trods det onde. Hertil hentede han inspiration hos Luther.
--
 
Holdnr.: 201710
Tidspunkt: Tirsdag den 3. oktober, kl. 19-21
Adresse: Roskilde Bibliotek, Salen
Pris: Kr. 0 .-
Tilmelding: Hent gratis billet her https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=40fc02dcbb eller på biblioteket

Ny viden i hele Nordjylland

Folkeuniversitetet i Aalborg
Indsigt, udvikling og oplevelser!

Folkeuniversitetet i Nordjylland tilbyder hvert år en perlerække af gode tilbud. Mød os i Aalborg og landsdelens mange komiteer; fra Skagen i nord til Hobro i syd.
Du kan altid finde en opdateret oversigt over arrangementerne i programmet, der udsendes i januar og august.

Se www.fuaalborg.dk der er opdateret med de mange tilbud.

Tilmeld dig Københavns forårsprogram

Folkeuniversitetet i København


Hjerneforskning, kalkmalerier, Beethovens klaversonater og danmarkshistorie. Det er blot nogle få af de mange emner, du kan fordybe dig i til foråret, når vi blænder op for et nyt semester på Folkeuniversitetet i København.

Tilmeldingen er åben!